Meny Lukk

Numedal 500meter UNL 2012: Viktig melding – Oppdatert 15.03.12

Våren er kommet til Numedal – noe tidligere enn forventet – det er nesten ikke noe snø igjen der oppe, og grunneier mente at dette kunne skape problemer med å avvikle stevnet.

Riktignok så var det 5 – 6 cm med nysnø – som kom natt til torsdag – og “påskevær” med sol hele dagen da vi var der oppe .
Men under nysnøen var det nesten ikke noe gammel snø igjen på bakken – bare litt her og der i skyggepartiene.
Grunneier var sterkt bekymret for at med det spådde “Langtidsvarselet”- med mange plussgrader utover i uka – så ville det bli meget vanskelig å anlegge standplass der vi har hatt den tidligere – det ville ikke være snø for å få bygget opp og planert standplass.
Det er nesten ikke “tæla” i bakken og det vil smelte ytterligere utover i uka – og det ville neppe være trivelig for skytterne og ligge i bare saumøkk og søle (det er et stort antall sauer på gården som har dette område som beite på høsten)
Men etter en nærmere kikk på område så vil vi kunne klare og få en brukbar standplass ca. 60 m lengre frem på myra – noe til venstre – sett fra den gamle standplassen.
Avstanden frem til skivene vil da bli ca. 440 m.
Slik vi vurderer det – ut fra værprognosene og forholdene – så er det eneste mulighet for å arrangere Numedalstevnet i år.
Det å måtte gå til det skritt å avlyse stevnet ville jo være synd.
Håper ikke det skaper noen problemer for noen av dere?
Det vil jo bli likt for alle – selv om avstanden er “krympet” til 440m.
Innskyting på EL. skive vil bli som planlagt – både på lørdag og søndag – samt mulighet for trening og innskyting på fredag etter lunsj.
Oppdatert 15.03.12
Sommeren er virkelig kommet til Numedal.
Siste melding fra Åsbøgrend.
Snøen er borte.
Bakken tørker opp, og fortsetter det slik en dag – eller to til – så kan vi bruke den opprinnelige standplassen ( :wink: uten saumøkk :winke1: ).
OBS: Men sånn for sikkerhets skyld :?
Det anbefales at de skytterne som skal skyte liggende bør ta med seg liggeunderlag.
Men som sakt – snøen er borte og det går ikke å bruke snøskuter ute på jordet – så vi har hyret inn en ATV for å hente og bringe skiver slik at vi holder kontroll på “logistikken”.
VELKOMMEN TIL ÅSBØGREND – OG NUMEDALSTEVNET 2012
– John Flatby