Treningsdager høsten 2018

Da blir det trening på Buttentjern på følgende dager frem til nyttår:

Onsdag 17 oktober, fra kl. 1500.
Lørdag 3 november, fra kl. 0900.
Medio november.
Lørdag 1 desember, fra kl. 0900.
Romjulskyting onsdag 26 desember, fra kl 0900.

Reisebrev fra Europamesterskapet BR 2018 Finland

EM Finland 2018

Etter en del tanker rundt det å dra til Finland på EM bestemte jeg meg til slutt for å dra. Det var en del detaljer som måtte på plass i god tid. Jeg måtte finne ut hvilken reiserute som passet best. Nidaros skytterne ønsket meg velkommen og kjøre med dem, men det ble litt av en omvei. For en herlig inkluderende gjeng forresten. Jeg hadde aldri begynt med dette, hadde det ikke vært for hjelp og støtte fra dem. Vel, jeg endte med og kjøre til Stockholm og tok ferge over til Finland derfra og kjørte så nordover til Lohteå. Strøkne veier og 1000 fotobokser senere fant jeg frem til huset jeg skulle dele med et par av de andre på teamet.

Vel fremme ble det delt ut de forhåndsbestilte klærne og håndlærne med navn og Norsk flagg på. På dette ”landslaget” er ikke noe sponset, så alt må betales av egen lomme.

Nidaros har et eget telt med logo hvor jeg som ”Norsk” deltager er velkommen (hver gang). Den gjengen har stålkontroll, med transport av telt benker og stoler til alle. De samkjører innkjøp og samarbeider på tvers.

Finland er et spesielt land. Noen steder snakker de ikke et ord svensk og andre steder kan de ikke finsk?! Været var som hjemme, tørt og varmt. I tillegg skulle vi få noen dager med kraftig vind (nok til at vindflagg og skivestativ blåste overende).

Etter et par dager med trening føltes alt veldig bra. Når konkurransen endelig begynte var det full fokus. Etter hver skyting skulle det ruleres på benker. Alt utstyr måtte flyttes. Fronrest og baksekk sammen med rifle og annet småtteri som ammo og håndklær mv. måtte stables og bæres unna og forberedes til neste benk og skyting. Så var det å kjappe seg tilbake til teltet for og pusse børse og begynne lade til neste omgang. Etter et par skytinger fikk jeg beskjed at jeg hadde startet veldig bra. Jeg var beste nordman og lå på 11.e plass akkurat da. Den gleden varte like lenge som en lønning.

Det skjedde noe etter dette. Etter en del klapp på skulderen og noen som sto bak og kikket, begynte jeg å slurve og fikk litt nerver. Jeg tror jeg endte med å gjøre alle nybegynner feil som er mulig.

En serie ble ødelagt av at jeg glemte å spenne fast alt på frontresten.  Frontstoppen lå løs og skramlet mot løpet.

I min iver for å rekke og skyte i samme vind, dro jeg ned bolten så hardt at skuddet gikk av. Heldigvis landet det på tavla, men gruppa ble veldig stor.

Sånn fortsatte det den dagen…

Ting bedret seg heldigvis etter hvert, men vinden og varmen ble meget krevende (for alle) På det verste blåste skivestativet på 200 meteren over ende og vindflaggene lå strødd.

Reisen var en stor opplevelse med intens aktivitet på banen fra tidlig morgen til sein ettermiddag med lading skyting i en hel uke.

Meget hyggelig sosialt både på og av banen, det en hadde tid og overskudd til.

Jeg fikk etter hvert bedre kontroll på rutinene og ideer til forbedringer jeg kan gjøre til neste stevne. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg har anledning  til å bli med på konkurranse.

Til neste år er det store som skjer WBC XV Calgary (VM i Canada). Det hadde vært en opplevelse for livet, men det ser ikke ut til at jeg kommer til å ha råd til å bli med på det eventyret dessverre.

 

Et lite reisebrev fra EM Finland 2018

John Ramsøe

Resultater

Fra Norge deltok:
Frode Knutsen
Krister Bertilsson
Geir Grøtan
Ole Hilde
Fredrik Nor
John Ramsøe
Pål Otto Sørensen
Christian Lauvrud
Kåre Inge Viken

 

 

God innsats av vår egen Alf Helge Justad i NM UNL og F-class open poeng!

Vi gratulerer vår egen Alf Helge Justad med to NM titler under NM på Buttentjern 12-13 mai.

Seieren i UNL ga også et napp i John Flatbys vandrepokal.

Det var et sterkt felt med flere av Norges beste skyttere.

Ingen trening i morgen 2 juni.

Grunnet forbud mot skyting fra brannmesteren blir det ingen skyting på Buttentjern i morgen 2 juni. Vi får satse på en skikkelig regnskyll etter hvert slik at skyting kan avholdes.

Vi kommer tilbake med nærmere dato.

NM BR juni avlyst.

På grunn av praktiske utfordringer blir BR stevnet i juni avlyst. Vi kommer tilbake med mere informsjon på fremtidige planer, treninger og stevner.

Resultater NM UNL og NM F-Class på Buttentjern

 

Øverste bilde, resultater F-Class. Jeger=F/TR. HV=Open

Midtre bilde, summert resultat UNL.

Nederste bilde, klassedelt UNL. Jeger=liggende. HV=benk/liggende med frontrest.

NM Unlimited 500 poeng, NM F-Class FT/R og Open

Hadeland og Omægn Benkeskytterklubb har gleden av å invitere til NM i både UNL500 poeng samt NM i F-Class FT/R og Open helgen 12 og 13 mai på Flerbruksbanen til Ringerike Skytesenter ved Eggemoen, Jevnaker.

Nærmere stedsangivelse:

Fra E16 kjører man inn avkjørsel til Eggemoen flyplass og fortsetter fram til Cyberforsvarets anlegg og følger skilting videre til Ringerike Skytesenter. Ved skilt følger man veien til Flerbruksbanen, som vist på plantegningen. Ved skiltet så finnes det en større plass og folk henstilles til å parkere der og samkjører den siste 500 meterene opp da p-plassene er litt begrenset på standplass.

Søk opp «Vestre Buttentjern, Jevnaker» på gulesider, da er man ikke mange metrene unna.

Program:

Lørdag 12 mai skytes det NM i UNL500 i to klasser, liggende med tofot og baksekk samt sittende fra benk. Skytterene med beste resultat blir kåret Norgesmester, sølv og bronse, uavhengig av skytestilling. Det vil også premieres for beste resultat i begge klasser.

Det presiseres at for å kunne vinne en NM tittel så må skytter være betalende medlem i en klubb tilknyttet NBSF.

Klasse 1: Sittende i benk.

Klasse 2: Liggende på bakken.

Stevnet arrangeres som poengstevne.
Det skytes tre serier á 10 skudd (3×10 skudd) 12 minutter skytetid pr. serie.

Før første serie vil det gies 3 minutter ekstra for innskyting på gong. Deltagere bes om å stille på banen ferdig innskutt på 500 meter.

Se ellers benchrest.no for utfyllende regelverk.

Søndag 13 mai skytes det F-Class FT/R og Open på 600 meter.

Denne skytingen foregår liggende på bakken og F-Class skytes som poeng. Her skiller vi på FT/R ved at denne klassen har en kaliberbegrensing på .308 eller .223. Man skyter med fastmontert tofot og baksekk og vekten på riflen med alt påmonert begrenses oppad til 8.25 kg. Open klassen har fri kaliber, begrenset opp til og med .35 med en total tillat vekt på rifle og annet fast påmontert opp til 10 kg.

Det påpekes at lyddemper eller rekylbrems ikke er tillat, i henhold til internasjonal regelverk.

Det skytes tre serier á 10 skudd (3×10 skudd) 12 minutter skytetid pr. serie.

Før første serie blir det 12 minutter innskyting på gong og det vil bli gitt 2 minutter skyting på gong før start av serie 2 og 3.

Ingen sighter eller skyting på gong under tellende serie!

Spottekikkert kan brukes av den individuelle skytteren under tellende serie.

Skiven det skytes på er NBSF godkjent F-Class 500/600 skive

 

Se ellers benchrest.no for utfyllende regelverk rundt F-Class.

Innskyting starter begge dager kl. 09:00. Det vil bli mulighet til å få skutt seg litt inn på fredag 11 mai, uttover ettermiddagen. Nærmere info vil bli gitt. Gonger vil være tilgjengelig for skyting under begge stevnene.

Deltagere oppfordres til å ha med vindflagg om de ønsker å benytte dette.

Administrativt:

Stevneavgift er 250,- for UNL samt 250,- pr start i enten F-Class FT/R eller Open.

Betales til konto 2280.34.57445. Påmelding blir ikke gjennomført før betaling er registrert. Husk å føre på ditt navn samt «NM UNL og F-Class 2018».

Påmelding: (Trykk på «påmelding»)

Påmelding

Innkvartering:

Hadeland og Ringerike har flere alternativer, fra hoteller slik som Klækken Hotel og Torbjørnrud til campingplasser slik som Sløvika ved Jevnaker og kanskje mest aktuelt, Onsakervika camping sør for Hønefoss. Sistnevnte har flere gode hytter både med og uten dusj og ligger ca 25 km fra skytebanen.

Annet:

Toaletter, av utendørs typen, er å finne på elgbanen, som anvist på skyteanleggets hovedskilt.

Det vil ordnes med tønnegrill med kull som vil stå oppe bak standplass både på lørdag og søndag for de som måtte ønske å grille litt mat mellom slagene.

Velkommen til Hadeland!

OBS! Siste frist for påmelding og betaling settes til kl 0900, mandag 7 mai!

Påmelding og betalingsstatus

https://hobk.no/hobk/aktiviteter/konkurranser/buttentjern/2018-2/12-13-mai/pamelding/1650-2/

Stevne-kalenderen vår er klar.

Hei.

På forrige møte så bestemte vi oss for å avholde disse stevnene i år. I tillegg kommer kanskje Numedal-stevnet, men det er ikke avklart ennå. Vi har søkt NM status på samtlige stevner. Mere detaljer, og påmelding osv kommer senere. Nå har vi endelig fått en super plass å skyte på, og alt er på stell for å kunne avholde stevner, uten alt for mye arbeid og med tak over hodet. Nå ligger ballen der, for oss, til å skape mere aktivitet. Vi kommer til å trenge en del hjelp under disse stevnene, men det kommer vi også tilbake til.

Følg med, og sett av datoene!

MVH

Styret.

 

Årsmøte-innkallelse for 2017.

Vi innkaller herved til årsmøte for 2017! (se dokument)

Jeg får ikke bekreftelse på lån av lokale før i morgen kveld (4/1), og må kanskje endre på dette. Men håper det går i orden!

Håper flest mulig tar seg tid til å ta en kopp kaffe etter skytingen, og blir med på årsmøte, slik at vi kan få litt innspill. Vi har planer for noe høyere aktivitet i 2018, med bla stevner.

Vel møtt!

Styret.

Årsmøte HOBK for 2017

500m UNL skiver.

Hei.

Fikk mail fra Magne Landrø AS, ved Tommy Johansen, og de forteller at de nå har 500m UNL skiver på lager!

 

Arild.

Top